Authentieke charme

 
 
 
 

TOTAALRENOVATIE VAN EEN ALLEENSTAANDE WONING IN ROESELARE

Recentelijk renoveerde aannemer Conqor deze alleenstaande woning te Roeselare. Een verbouwproject waar authenticiteit en meesterschap hand in hand gaan. Het resultaat: een grondige metamorfose met ingenieuze ruimtes en functionaliteit op een hoogstpersoonlijke manier.

MAXIMALE OPENHEID

De vraag van het bouwkoppel was duidelijk: creëer een eigentijdse woonst met behoud van de authentieke charme van de woning. Totaalaannemer Conqor vertaalde deze wensen in een stijlvol concept met focus op het optimaliseren van de beschikbare ruimtes.

Oude woningen worden gekenmerkt door verouderde technieken, een opeenvolging van kleine kamers en weinig lichtinval. Bij de totaalrenovatie werd het huis helemaal gestript tot op de ruwbouw. Doorheen de volledige woning werden binnendeuren en muren weggenomen om een ruimtelijk geheel te creëren.

De keuze voor stalen binnendeuren versterkte dit open concept. De achtergevel werd volledig beglaasd en de bewoners kunnen genieten van een integraal zicht op de tuin. Waar vroeger een inpandige garage was, werden nieuwe raampartijen geïntegreerd en is een bureauruimte tot stand gekomen.

AUTHENTIEKE CHARME

De gevel werd volledig gezandstraald en hervoegd. Authentieke elementen aan de buitenschil werden bewaard en zorgen voor een subtiele verwevenheid van oud en nieuw. Bovendien werd de elegante houten trap in de inkomhal volledig hersteld en zwart geschilderd.

Ook het eerste verdiep werd volledig heringedeeld en met stijlvolle materialen afgewerkt. De functionele badkamer, met een dubbele wastafel, bad en douche, maakt dit verdiep helemaal af.

De ruime zolderverdieping werd voordien niet gebruikt. Daar zijn nu twee volwaardige kinderkamers ondergebracht. Er werd een vaste trap aangebracht, het dak werd volledig geïsoleerd en verscheidene ramen werden geplaatst.  Deze verdieping werd vervolledigd door een tweede badkamer voor de kinderen.

BOUWEN EN VERBOUWEN

Koop je een te renoveren huis of is je huidige woonst aan een totaalrenovatie toe? Wil je graag bouwen op maat? Geen zorgen. We luisteren naar jouw plannen en vertalen jouw wensen in een uniek concept. Als totaalaannemer zorgt Conqor zorgt voor de volledige uitwerking en realisatie van jouw  (ver)bouwproject.

 

Interesse in een samenwerking?

Contacteer ons